Ät gott och bra billigt!

En vanlig missuppfattning är att man måste vara en familj för att kunna bli kund hos någon av matkasseleverantörerna. Att recepten bara är anpassade efter familjen på fyra-fem personer. Så är det självklart inte. Vissa matkasseleverantörer har såklart som standard att recepten räcker till fyra måltider men det betyder ju inte att man måste vara fyra i familjen. Är ni två personer i hushållet lagar ni helt enkelt de fyra rätterna men eftersom ni bara kommer äta två av dem till middag har ni automatiskt varsin matlåda till morgondagens lunch. Är du ensam i hushållet tillagar du all mat som vanligt. Ät en rätt till middag, lägg en i kylen till lunch nästa dag och de andra två i din frys. Efter en vecka kommer du alltså ha tio stycken matlådor med fem olika maträtter i frysen. Dessa är perfekta att tina och ha som lunch och middag under kommande vecka.

Är man student är detta ett jättesmart sätt att komma relativt billigt undan samtidigt som man får äta en bra, god och varierad kost. Om man får maten hemlevererad är risken dessutom mindre att man köper på sig massa onödigt butiken när man är där för att handla. För ofta är det ju de där onödiga sakerna som åker ner i korgen i matbutiken som gör att summan drar iväg.

Maten i de olika matkassarna är dessutom ofta väldigt bra anpassad för både matlådor och infrysning. Kolla runt på de olika matkasseföretagen för att jämföra priser och innehåll. Även om de flesta är mycket bra så skiljer de sig såklart en del.

Undrar du vad andra har i sina matlådor? Svaret får ni nedan.