Gör det själv eller låt någon annan göra jobbet

Vanligtvis lagar vi endast mat åt oss själva, och eventuellt vår familj om vi har en sådan. Vi kanske prenumererar på en matkasse som innehåller recept och ingredienser för fyra middagar åt fyra personer varje vecka, eller så planerar vi och gör alla inköp själva. Oavsett vad är det oftast inga storkok vi gör en vanlig måndag, och middagen eller matlådan är sällan mer avancerad än något i stil med falukorv och makaroner. Men så finns det tillfällen då man är tvungen att laga mer mat än vanligt. Det kan till exempel vara vid tillfällen som…

 

  • Bröllop. Få bröllopsfester har färre än 50 gäster, och att laga mat åt 50 personer, eller fler, tar en hel del tid och kräver god planering.
  • Studentmottagningar. Vid många studentmottagningar vill man gärna bjuda sina gäster på något att äta, oavsett om man har öppet hus eller enbart en ”sittning”.
  • Barnkalas. Här ska man laga mat åt, oftast, väldigt kräsna gäster som inte är rädda att tala om vad de tycker om och vad de tyckte var ”jätteäckligt!”
  • Företagsfester. När chefen bjuder är inte de anställda de som tackar nej. Till varken sprit, mat eller sprit. Eller efterrätter. Eller sprit.

 

En enkel lösning, istället för att behöva laga all mat själv, är att vända sig till en cateringfirma som kan sköta jobbet åt en. Alla blir nöjda och glada och du slipper svettas i köket flera timmar i sträck. Klicka på länken för att komma till en mycket bra firma som erbjuder catering i Stockholm.