Mattips

Att försöka sammanfatta de bästa mattipsen kan vara lite klurigt när det finns så många, men det här är några av de bästa vi kan erbjuda:

–    Lägg lite möda på att lägga upp maten på ett aptitligt sätt. Det ligger sanning i att mat ”smakar” lite godare om man har framhävt den på ett vackert sätt på tallriken!
–    Börja i god tid. Det är inte kul att plötsligt ha ont om tid under matlagningen, i synnerhet inte ifall man har ett gäng gäster på ingång, eller ännu värre, väntandes vid matbordet. Dessutom är det skönt att kunna ta en liten kort paus minuterna innan alla slår sig ned.

– Handla dubbla förpackningar av varor som räcker länge och som du ändå är säker på att du kommer behöva i sinom tid. På det sättet behöver du inte lika ofta slås av att du saknar något som du snabbt måste springa och ordna i sista sekund (om det så bara är salt eller mjöl).

– Gör matlådor, om du har en tillvaro som mår bra av att få lite tid insparad. Det enda som krävs är att du gör lite extra mycket mat en dag och sedan portionerar den i matlådor som du lägger i frysen. Gott, tidseffektivt och billigt att ta med till jobbet eller mikra upp hemma!