Stjärnkockens viktigaste råvaror

Det finns mat och så finns det mat. För stjärnkocken Jamie Oliver finns det 14 råvaror som alla borde ha i sitt hem för att få ett så hälsosamt kylskåp som möjligt. 

974785-obst-faceNär det kommer till mat så finns det många läror över vad man ska äta och hur man ska äta det. Men kanske viktigast är att man ska må bra samt att man ska känna att man är frisk och stark. Det finns även tillskott som är ett bra komplement om man har en kost som exempelvis utesluter rött kött eller om man lider brist på något ämne – www.vitaepro.se har blivit otroligt populärt att lägga in i sin kost som ett komplement. Men, för att man ska må bra så gäller det att man även tänker på vad man stoppar i sin och även känner till varför man ska äta om man ska, då blir det enklare att hålla.

Ägg, bönor och sjögräs

Jamie Oliver är stjärnkocken som nu talar om vilka råvaror som vi bör förvara i våra hem. Hela listan i sitt original går att läsa på DailyMail, men annars har Aftonbladet gjort en svensk översättning. Några av de produkterna som tas upp är bland annat att vi bör ha: ägg, getmjölk, fisk, sötpotatis, tofu, valnötter, ris och chili. Alla råvarorna innehåller mycket bra ämnen som vi måste få i oss. Otrolig viktigt att äta en varierad kost och om man utesluter olika produkter så gäller det att få i sig rätt mängd näringsämnen på annat håll.

Kort om näring

vårdguidens sajt 1177 ha de en sida med information om näring och hur man ska tänka kring protein, fett och kolhydrater – för vår kropp behöver allt! men inte i för stora portioner. Vad proteinet är, är att det är vår kropps byggmaterial och transporterar järn och syre. Fett tar upp fettlösliga vitaminer såsom A;D;E och K. Kolhydrater är kroppens energikälla och för lite kolhydrater gör att vi inte orkar fungera så som vi bör.

Så, ta en titt i din kyl och fundera på hur nyttig du är.