Välkomna sommaren med en fest

Nu är sommaren äntligen här och det är dags att börja använda sig av uterummet igen. Trädgården såklart. Att umgås utomhus i gräs och solsken är ju något av det mest fantastiska man kan göra! Detta är något som vi alla längtar efter under alldeles för lång tid av året så självklart måste vi ta vara på varenda sekund av sommaren.

Kött på grill

Bjud in till middag och fest

På sommaren har vi en tendens att umgås mycket mer med våra nära och kära än vad vi gör under vinterhalvåret. Detta är självklart inte så konstigt eftersom vi naturligt aktiverar oss mera när det är varmt utomhus. På vintern vill man helst bara teleportera sig hem efter en arbetsdag och sedan stanna hemma i värmen tills man blir mer eller mindre tvingad att lämna hemmet igen. Man brukar inte direkt vara sugen på att ge sig ut i kyla, snö, storm och slask i onödan under denna tid. På sommaren är allt dock annorlunda. Då känns det tvärtom tråkigt att gå hem och vara inomhus när det är så fint väder utomhus.

Så varför inte vara den som slår slag i saken och bjuder in till en härlig middag eller fest i trädgården? Det behöver varken vara dyrt eller krångligt. Det viktigaste är ju att man träffas och njuter av sommaren tillsammans med de man älskar.

•    Kolla smhi.se och välj en kväll som verkar lova bra väder.
•    Skicka en inbjudan till dina nära och kära via WhatsApp eller Facebook där du skriver tid, plats, dag och vad som gäller angående mat etc.
•    För att göra det extra enkelt och billigt för dig är det mer än ok att skriva i inbjudan att alla tar med sig det de själva vill lägga på grillen. Gör en stor sallad eller ett par potatisgratänger som vännerna kan äta till köttet. Eller varför inte hitta inspiration på recept från någon av alla matkasseleverantörer?
•    Även alkohol brukar människor vara vana med att ta med sig själva. Vill du festa till det lite extra? Gör en bål och bjud på välkomstdrink.
•    Duka upp vackert ute i trädgården men fint porslin, Gense Tulipa bestick eller andra lite finare bestick, servetter i glasen och ett par vaser med färgglada snittblommor.
•    En laptop med en grym Spotify-lista och ett par ok högtalare och festen kan inte bli annat än perfekt.